קצת עליי

מטפלת ומדריכה מוסמכת

ניסיון רב שנים

מייסדת שיטת EED

נעים מאד שמי ילנה גלוזמן , לאחר שסיימתי שני תארים אקדמיים: ראשון בפסיכולוגיה ושני בפסיכולוגיה חינוכית יישומית –ייעוץ חינוכי (בהצטיינות), נאלצתי לסרב להזמנה מצד דיקן הפקולטה, פרופ' גילה קורנפלד ג'ייקובס, להמשיך בלימודי דוקטורט בNortheastern University בבוסטון שבארה"ב, ופניתי את דרכי לעבודה בבי"ס יסודי בירוחם בתפקיד יועצת חינוכית. הייתי סטודנטית חרוצה, וכשהגעתי למקום בו יכולתי ליישם את כל ידיעותיי וכישוריי, בהתלהבות רבה התחלתי לעשות זאת ולעמול "על פי הספר", כפי שלימדו אותי בקורסים שונים באוניברסיטה.

הזמנתי את תלמידיי לשיחה, ועל מנת לאבחן את מצבם נעזרתי בכלים שונים ומגוונים, כגון: ציור, משחקים שונים, בבובות, מבחנים השלכתיים וכו'. התרגשתי מאוד כשהילדים היו נפתחים בפניי, נתנו בי אמון, שיתפו במחשבותיהם ורגשותיהם הכי כמוסים, הגיעו לפגישות אליי בשמחה רבה, אך....הבעיה, למרבה הצער, לרוב לא הייתה נפתרת, למעט אותם מקרים בודדים שבהם נאלצתי לקבוע פגישה עם הורי הילד. עשיתי זאת בהיסוס ובחשש, התביישתי במעשה וראיתי בו הוכחה לחוסר הקומפטנטיות האישית שלי ולחוסר היכולת לסייע לילד בכוחות עצמי.

​בחלוף שלוש שנים, החלפתי בית ספר ועברתי לתיכון בבאר שבע, שם התחלתי לעבוד עם מתבגרים בגילאי 14-17. גם בבית ספר זה, המשכתי ליישם כלים שרכשתי בלימודיי באוניברסיטה ובהשתלמויות שונות מטעם משרד החינוך. בכיתות הגבוהות הכרתי לפתע בעיות מסוג אחר: שימוש באלכוהול, בסמים, זנות ו...נסיונות התאבדות. באותם מקרים, בהם נאלצתי לערב הורים באופן בהול ומיידי (מאחר שהמתבגר היה מודיע לי במהלך השיחה שמתכוון לשים קץ לחייו), פגישה זו הייתה מתקיימת בסופו של דבר בהתרגשות שלא ניתנת להסוואה, הן מצד הנער/ה והן מצד ההורים. אני זוכרת שהייתה לי הארה במהלך ביקורי בבית חולים פסיכיאטרי, בזמן שחיכיתי יחד עם תלמידתי ואמה לחוות דעתו של הפסיכיאטר. צפיתי, מוקסמת, בשיחה לבבית המתנהלת בין שתי נשים הקרובות כל כך זו לזו. נוצרה בי תחושה שרק כאן, בחדר המתנה של הפסיכיאטר, הן קיבלו סוף כל סוף הזדמנות להנות משהיה משותפת יחד ולדבר אחת עם השניה.

לפתע קלטתי, שילדים ומתבגרים פונים אליי לא כדי שאבין אותם ואעניק להם את תמיכתי למצבם המורכב, אלא הם מונעים מרצון בלתי מודע שהחלל הזה יתמלא על ידי האנשים הכי יקרים להם – הוריהם.

הגילוי המפתיע והבלתי צפוי הוביל אותי להחלטה נחרצת – להרחיב את אופקיי ולהעשיר את ידיעותיי בתחום של טיפול משפחתי. לאחר שנתיים של לימודים תאורטיים, המשכתי בהכשרתי המעשית מאחורי המראה (עבודה עם משפחות מאחורי חלון זכוכית, שבמהלכה מדריכים מנוסים, אשר מפקחים על התהליך הטיפולי, יכולים להתערב בכל רגע במתרחש בתוך החדר). בזכות הדרכתם של ראובן דומני וחוה כץ, בשל חיזוקם ותמיכתם, סוף סוף התחלתי לבטוח ביכולת האישית שלי לטפל במקור הקושי האמיתי ולא בסימפטומים המבצבצים על פני השטח - בהם התעסקתי קודם לכן'רק לאחר שרכשתי ידע וניסיון בטיפול משפחתי, למדתי לתת את המענה הנדרש בפרק זמן קצר יחסית. ילד או מתבגר שמצבו הרגשי התייצב הודות לעבודה משותפת עמו ועם בני משפחתו, היה נרגע, רכש חברים, הישגיו בלימודים עלו וכו'.

בהמשך עבודתי עם ילדים, משפחות וזוגות, עדיין מדי פעם הייתי נתקלת בחומות שאנשים הקיפו בהם את עצמם, בשל טראומות וחוויות קשות שעברו. הרגשתי שלא ניתן לפרוץ אותן בשיח פסיכוטרפויטי "רגיל". חיפשתי דרכים לעקוף מנגנוני הגנה אלה כדי לסייע לאנשים ולתת מענה לצרכים אמיתיים שלהם. מחשבות אלה הובילו אותי להעמקה בתחום הנקרא "עבודה עם טראומה". ובזכותו, למדתי ואני מיישמת עד היום את מגוון השיטות השונות עם מטופליי. אני משלבת בטיפול פרטני זוגי ומשפחתי את הראיה המערכתית של פסיכותרפיה המשפחתית ,גישה אקזיסטנציאלית, Mindfulness, SE (somatic experience) ,CBT, דמיון מודרך (כולל חלקים שהינם בטוחים לשימוש מNLP), היפנוזה אריקסוניאנית, סימבולדרמה, שיטת EMDR. אף על פי שבמהלך שנים אלה, הפכתי בעצמי למדריכה בטיפול זוגי ומשפחתי, אני ממשיכה ללמוד ולעבור הדרכה הן בטיפול זוגי ומשפחתי והן בטיפול EMDR באופן קבוע.

במשך 17 שנה עבדתי בבתי ספר יסודיים ותיכוניים בתור יועצת חינוכית. במשך מספר שנים טיפלתי באופן אישי, זוגי ומשפחתי במכון "ת.ל.ם". הדרכתי מתמחות בתחנה לטיפול זוגי ומשפחתי בבית שמש. והיום, 

​אני מטפלת באופן פרטי בקליניקה שלי באשדוד ועוזרת לאנשים מכל הגילאים בהתמודדות עם קשייהם. ובחלוף של כל כך הרבה שנים של עבודתי, אני מתרגשת כל פעם מחדש כשמתחולל שינוי קסום ומהותי בחייהם של מטופליי היקרים.

כתבתי שני ספרים "משפחה אוהבת: המדריך ליצירת קרבה רגשית", ספר נמכר ברשת חנויות סטימצקי. וספר שני "זוגיות מאושרת: המדריך המלא ליצירת קרבה רגשית ואינטימית" .


אשמח לפגוש אתכם בקליניקה שלי,

באהבה,

ילנה גלוזמן

  • השכלה

    2017 - 2020     לימודי הדרכה (סופרויז'ין) בטיפול זוגי ומשפחתי - מכון ת.ל.ם, מכון שינוי. הוסמכתי ע"י האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי.

    2015 - 2019  לימודי טיפול EMDR - בוגרת נט"ל. הוסמכתי ע"י עמותת EMDR ואגודת EMDR באירופה.

    2007 – 2012   לימודי טיפול זוגי ומשפחתי - בוגרת מכון ת.ל.ם. הוסמכתי ע"י האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי.

    2002 - 2004        MA - תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית יישומית - ייעוץ חינוכי –

                                 Northeastern University       

    1998 - 2001       BA - תואר ראשון פסיכולוגיה, אוניברסיטת בן- גוריון בנגב.

  • הכשרה נוספת

    2024 -  התערבות במצבים של פגיעה מוסרית  (Jackie June ter Heide PhD)

    2023 - סדנא עם אמרה קונוק (Emre Konuk) - עבודה עם טראומה אקוטית - טכניקת flash

    2022 – סדנא עם קאתי הושע (Ketie O'shea ) – עבודה עם זיכרונות מוקדמים (פרהנטאלי)

    2022 – סמינר של ג'ים קנייפ (Jim Knipe)  הפחתת הימנעויות ורגשות לא אדפטיבים.

    2021 – הרצאה שנתתי בכנס EMDR "הקסם שבעיבוד טראומה".

    2021 – עבודת ייצוב עם מטופלים המתמודדים עם הפרעה דיסוציאטיבית Dolores Mosquera.

    2021 – סדנת TEP – G (טיפול קבוצתי) עם ברורית לאוב ואילן שפירא.

    2021 – סמינר של ד"ר גארי קווין "שיטת ISP".



     2020 - Training with Peter Levine, Ph.D. (the originator and developer of Somatic Experiencing) "Trauma and Memory: Bringing your Relationship Into the Present".


    2020 - Training with Bessel van der Kolk, M.D.( a clinician, researcher, and teacher in the arena of post-traumatic stress "How Trauma Plays Itself Out in Relationships and What Interventions Can Work".


    2020 - Training with Terry Real is the bestselling author of "I Don’t Want to Talk About It" a founder the Relational Life Institute and Juliane Taylor Shore (LMFT)"The Neurobiology of Relational Life Therapy & How it Works to Rewire Your Brain".


    2020 - Training with Dr. Siegel  (a clinical professor of psychiatry at the UCLA School of Medicine and the founding co-director of the Mindful Awareness Research Center at UCLA) "Attachment in Couples Therapy – Presence, Attunement, Resonance, and Trust".


    2020 -  Training with Ed Tronick, Ph.D., (a developmental and clinical psychologist) "The Power of Discord to Strengthen Relationships".


    2020 - Training with Diane Poole Heller Ph.D" The Neurobiology of Loving Relationships".

    2020 - השתלמות "המרחב המרפא – מהילדה הפגיעה למהות האותנטית", ברורית לאוב

    2020 -  השתלמות "תיאוריה וטיפול EMDR מבעד למשקפיים דיאלקטיים כולל מעטפת החיבור למשאבים", ברורית לאוב

    2020 -  השתלמות "מיניות וטיפול מיני בזוגיות", אנה קוטנבה, רוסיה.

    2020 - השתלמות "טיפול מיני", נאווה שפריר -אגודה לטיפול זוגי ומשפחתי

    2019 - השתלמות "על אהבה תשוקה ובגידות בזוגיות" בהנחייתה של מטפלת זוגית אמריקאית אסתר פרל - אגודה לטיפול זוגי ומשפחתי.

    2017 - השתלמות "מפצחים את הקונפליקט הזוגי" בהנחייתם של פסיכולוגים ומטפלים זוגיים אמריקאים דר' ג'ון וגו'לי גוטמן - אגודה לטיפול זוגי 

    ומשפחתי   

    2015 - 2017 קורס EMDR (שלב 1+2) - נט"ל, תל אביב

    2015 - 2017 קורס Mindfulness - אוניברסיטת תל אביב

    2015 - סדנא "טיפול זוגי עפ"י מודל סאטיר" , מנחה טלי אהרוני- אגודה לטיפול זוגי ומשפחתי

    הדרכה קבוצתית חודשית משנת  2010 במכון ת.ל.ם

     2014 – 2015   - ילדים ונוער בסיכון – שפ"י

     2013– 2014   - אסטרטגיות חשיבה – משרד החינוך

    2011 - 2012  - השתלמות בדמיון מודרך, בהנחייתו של עמוס צור

     2010 – 2011   - NLP פרקטישיונר

    2010 - 2017    - מניעת שימוש באלכוהול וחומרים פסיכואקטיביים – שפ"י

    2010 – 2011   - קלפים טיפוליים – מרכז הורים מתבגרים

     2008 – 2009  - טיפול בטראומה, התמודדות עם מצבי לחץ – שפ"י

    2006 – 2008 - לקויות למידה – מתי"א, משרד החינוך

     2005 – 2006  - כישורי חיים – שפ"י

  • ניסיון מקצועי

    2023 – מחברת הספר "זוגיות מאושרת: המדריך ליצירת קרבה רגשית".

    1/2019 -       מחברת הספר "משפחה אוהבת: המדריך ליצירת קרבה רגשית", סטימצקי.

    2018  - 2019    מרצה באוניברסיטת אריאל ביחידת טיפול זוגי ומשפחתי.

    החל מ-2012         קליניקה פרטית לטיפול זוגי, משפחתי ופרטני באשדוד

    8/2012 – 9/2009 מטפלת זוגית ומשפחתית במכון ת.ל.ם באר שבע

    7/2010 – 6/2012   מטפלת משפחתית במרכז מתבגרים - הורים בבאר שבע

     9/2007 - 8/2012   יועצת חינוכית בתיכון "רבין", באר שבע.

    9/2004- 8/2007   יועצת חינוכית בבית ספר יסודי , ירוחם.


EMDR מרתון

מרתון EMDR אורך 3 שעות למשך 3,5,7 או 10 ימים (לבחירתכם).

לאחר תיאום מועד המרתון עליכם לשריין את מקומכם ולהסדיר תשלום במהלך 24 שעות הקרובות.


מדוע עליכם לבחור בפורמט של טיפול אינטנסיבי מרתון EMDR, על פני פגישה שבועית באורך 60 דקות ?

טיפול אינטנסיבי מאפשר עיבוד ממוקד ואפקטיבי של אירועים טראומתיים שונים, מבלי עצירות באמצע, כפי שזה קורה בדרך כלל במהלך טיפול שבועי רגיל, (חלק מהזמן מוקדש לבדיקת מצבו של המטופל ולטיפול בבעיותיו השוטפות (לעיתים טיפול בתכנים אלה נמשך בין שליש פגישה לבין פגישה שלמה).

לעוד מידע

כיצד ניתן להתגבר על חרדה בעזרת טיפול EMDR?

התקף חרדה זוהי תופעה די נפוצה בקרב הציבור. על פי נתוני הסטטיסטיקה האחרונים, כחמישה אחוז מכלל האוכלוסייה במדינת ישראל סובלים מתופעה זו. כשאדם נתקף לראשונה בסימפטומים של החרדה (קשיי נשימה, רעד, הזעה, תחושות מתח ופחד, לחץ בחזה), הוא מגיע ישירות לרופא בקופ"ח מתוך בהלה, בטוח במאה אחוז שקיבל התקף לב או לקה באירוע מוחי. הרופא בד"כ מאבחן מייד את החרדה ונותן מרשם ל... תרופות הרגעה, אלה הן תרופות פסיכיאטריות אנטי דיכאוניות. ולעיתים הרופא עלול אף להפנות לפסיכיאטר. אני חייבת לציין, שלעיתים, שימוש בתרופה חיוני לאיזון של מצב הגופני, אך התרופה לבדה מטפלת בסימפטומים בלבד, ולא במקור של החרדה.

החרדה אינה צצה לפתע משום מקום, אלא מופיעה כתוצאה מאירוע או שרשרת אירועים שאדם עבר במשך תקופה ממושכת. האירוע אחרון מתוך שרשרת זו, עלול להיות נייטראלי ולא משמעותי, אך עבור אותו האדם יהווה סוג של "הקש ששבר את גב הגמל"

למאמר המלא

" אני מאמינה שכל דבר ניתן לשינוי. בקליניקה שלי אני לעיתים פוגשת אנשים שאפילו בגילם המופלג מצליחים לשנות את תפישת עולמם האישית, ואת תפישת עולמו של האחר "

עוד על הספר "משפחה אוהבת"
Share by: